Krämig kycklingsallad med äpple och hasselnötter
04 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
En kycklingsallad med äpple, selleri och hasselnötter är ett perfekt alternativ om du vill servera en lite matigare sallad som samtidigt är lätt och frisk.
Annons
Krämig kycklingsallad med äpple, hasselnötter och selleri
Vi får inte nog av den här varianten av Waldorfsallad med kyckling och hasselnötter!
6 portioner
Du behöver:
4 kycklingfiléer
4 msk koncentrerad kycklingfond
4 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 ask krasse
2 röda äpplen
100 g selleri
100 g hasselnötter
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka upp vatten med fond. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock tills kycklingen är genomkokt, cirka 10 minuter. Strimla köttet. Vänd ihop kycklingkött med crème fraiche och och klippt krasse. Skölj äpplena och tärna. Rensa och skär selleri i bitar. Hacka nötterna.
- Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons