Kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter
12 jul, 2022
AvMorten Shou
Att koka kronärtskocka är busenkelt men en väldigt trevlig förrätt. Gör som oss och ät den med olivolja, citron och färska örter.
Annons
Kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter
När du kommer in mot skockans mitt, ta bort ”luddet” så du kommer åt de goda bottnarna.
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 färska kronärtskockor
1 morot
1 lök
5 stjälkar färsk timjan
1 lagerblad
4 hela pepparkorn
Olivolja
1 citron, rivet skal
1 näve färska basilikablad
1 näve färska oreganoblad
Havssalt
Gör så här:
- Ta bort stjälken på kronärtskockorna. Lägg dem i en rymlig kastrull tillsammans med grönsaker, timjan, lagerblad och pepparkorn. Täck med vatten, koka upp och låt sjuda i 25–40 minuter beroende på skockornas storlek.
- Låt skockorna svalna i kokspadet. Låt rinna av och lägg upp på fat genom att fläka upp dem som en blomma. Ta bort luddet i mitten. Ringla över olivolja, strö över rivet citronskal, örter och salt. Ät med fingrarna.
Foto: Stine Christiansen
Annons