Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter

12 jul, 2022
AvMorten Shou
Så tillagar du kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter
Att koka kronärtskocka är busenkelt men en väldigt trevlig förrätt. Gör som oss och ät den med olivolja, citron och färska örter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter

När du kommer in mot skockans mitt, ta bort ”luddet” så du kommer åt de goda bottnarna.

Bjud på kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 färska kronärtskockor
1 morot
1 lök
5 stjälkar färsk timjan
1 lagerblad
4 hela pepparkorn
Olivolja
1 citron, rivet skal
1 näve färska basilikablad
1 näve färska oreganoblad
Havssalt

Gör så här:

  1. Ta bort stjälken på kronärtskockorna. Lägg dem i en rymlig kastrull tillsammans med grönsaker, timjan, lagerblad och pepparkorn. Täck med vatten, koka upp och låt sjuda i 25–40 minuter beroende på skockornas storlek.
  2. Låt skockorna svalna i kokspadet. Låt rinna av och lägg upp på fat genom att fläka upp dem som en blomma. Ta bort luddet i mitten. Ringla över olivolja, strö över rivet citronskal, örter och salt. Ät med fingrarna.

Foto: Stine Christiansen

Annons