Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kryddig glöggsangria

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Så gör du en kryddig glöggsangria
Den juliga glöggsangrian blir bara godare ju längre den får stå och dra åt sig av smakerna. Sedan serveras den med soda och is.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Kryddig glöggsangria

Smaksätt glöggen med extra kryddor och apelsin. Servera sangrian kall.

Vinterns godaste dryck är onekligen kryddig glöggsangria

6 glas

Annons

Du behöver:

2 apelsiner
3 msk råsocker
2 kanelstänger
1 stjärnanis
6 hela nejlikor
1 flaska glögg

Till servering:

Isbitar
Soda

Gör så här:

  1. Skölj apelsinerna och skiva dem. Lägg dem i en stor kanna eller skål. Strö över socker och mosa det lite med t ex en träslev så att sockret löser sig. Lägg i de hela kryddorna, häll på glöggen och rör om. Täck med plastfolie och låt sangrian stå i kylen i minst 4timmar.
  2. Sila bort apelsinskivorna och kryddorna. Fyll glas med isbitar och häll den kalla sangrian över. Toppa med soda och servera.

Foto: Peter Kam

Annons