Kryddig glöggsangria
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den juliga glöggsangrian blir bara godare ju längre den får stå och dra åt sig av smakerna. Sedan serveras den med soda och is.
Annons
Kryddig glöggsangria
Smaksätt glöggen med extra kryddor och apelsin. Servera sangrian kall.
6 glas
Annons
Du behöver:
2 apelsiner
3 msk råsocker
2 kanelstänger
1 stjärnanis
6 hela nejlikor
1 flaska glögg
Till servering:
Isbitar
Soda
Gör så här:
- Skölj apelsinerna och skiva dem. Lägg dem i en stor kanna eller skål. Strö över socker och mosa det lite med t ex en träslev så att sockret löser sig. Lägg i de hela kryddorna, häll på glöggen och rör om. Täck med plastfolie och låt sangrian stå i kylen i minst 4timmar.
- Sila bort apelsinskivorna och kryddorna. Fyll glas med isbitar och häll den kalla sangrian över. Toppa med soda och servera.
Foto: Peter Kam
Annons