Kryddig julgranola
24 nov, 2023
AvKristine Høeg
Antingen så ger du bort den här kryddiga julgranolan i en fin burk eller behåller den själv och njuter hela december!
Annons
Kryddig julgranola
Hemgjord granola förgyller mottagarens frukostar.
Annons
1, 7 liter
Du behöver:
200 g (5,4 dl) havregryn
100 g (2,7 dl) dinkelflingor
130 g (2,2 dl) pumpakärnor
100 g (1,6 dl) solroskärnor
70 g (1 dl) chiafrön
50 g (1 ½ dl) riven kokos
1 tsk flingsalt
1 ½ dl agavesirap
1 ¼ dl olivolja
100 g osaltade pistaschnötter
100 g torkade tranbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Blanda havregryn, dinkelflingor, pumpa- och solroskärnor, chiafrön, kokos och salt i en skål.
- Tillsätt sirap och olja och blanda ihop.
- Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 45–55 minuter. Rör om ibland så att det rostas jämnt.
- Grovhacka pistaschnötterna och vänd ner dem i granolan. Smaka av med mer salt om så önskas. Låt granolan svalna.
- Tillsätt tranbär när granolan är helt kall. Häll upp i en burk med tätt lock. Knyt ev ett vackert band med ett fint kort runt kanten.
Foto: Line Falck Christensen
Annons