Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kryddig julgranola

24 nov, 2023
AvKristine Høeg
Recept på kryddig julgranola
Foto: Line Falck Christensen
Antingen så ger du bort den här kryddiga julgranolan i en fin burk eller behåller den själv och njuter hela december!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Kryddig julgranola

Hemgjord granola förgyller mottagarens frukostar.

Börja dagen på bästa möjliga sätt – med kryddig julgranola
Foto: Line Falck Christensen
Annons

1, 7 liter

Du behöver:

200 g (5,4 dl) havregryn
100 g (2,7 dl) dinkelflingor
130 g (2,2 dl) pumpakärnor
100 g (1,6 dl) solroskärnor
70 g (1 dl) chiafrön
50 g (1 ½ dl) riven kokos
1 tsk flingsalt
1 ½ dl agavesirap
1 ¼ dl olivolja
100 g osaltade pistaschnötter
100 g torkade tranbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda havregryn, dinkelflingor, pumpa- och solroskärnor, chiafrön, kokos och salt i en skål.
  2. Tillsätt sirap och olja och blanda ihop.
  3. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 45–55 minuter. Rör om ibland så att det rostas jämnt.
  4. Grovhacka pistaschnötterna och vänd ner dem i granolan. Smaka av med mer salt om så önskas. Låt granolan svalna.
  5. Tillsätt tranbär när granolan är helt kall. Häll upp i en burk med tätt lock. Knyt ev ett vackert band med ett fint kort runt kanten.

Foto: Line Falck Christensen

Annons