Baka kuvertbröd med frön
14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Ett gott bröd passar till allt! Dessa kuvertbröd med frön är ljuvligt goda nybakade och perfekta att ha i frysen och tina upp till en lyxig helgfrukost.
Annons
Kuvertbröd med frön
Det blir en stor sats, så frys in några och spara och ha goda bröd under hela julen.
35 stycken
Gör så här:
25 g jäst
7 dl vatten
1 msk salt
400 g fullkornsvetemjöl, ca 6 dl
600 g vetemjöl, ca 10 dl
50 g linfrö
100 g solroskärnor
Gör så här:
- Dag 1: Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, båda mjölsorterna och linfrö. Arbeta ihop till en deg. Degen ska vara lös och klibbig. Låt jäsa övertäckt i kylen till nästa dag.
- Dag 2: Sätt ugnen på 240° varmluft. Strö mjöl och solroskärnor på bakbordet, stjälp upp degen och vänd runt den med hjälp av en degskrapa. Skär degen i bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 10 minuter.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard
Annons