Kycklingkebab med grillade grönsaker
26 maj, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
AvLine Holt Nielsen
Låt gärna kycklingkebaben marineras över natten så får den mycket smak på grillen. Servera med grillade grönsaker, pitabröd och en ljuvlig persiljedressing.
Annons
Kycklingkebab med grillade grönsaker
Kycklingen blir mör och smakrik av yoghurtmarinaden. Låt den gärna marinera över natten.
4 portioner
Annons
Du behöver:
450 g kycklinginnerfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 ½ msk garam masala
1 msk malen spiskummin
2 dl naturell yoghurt
2 paprikor, gärna olika färger
1 liten zucchini
Olivolja till pensling
Ev flatbröd eller pitabröd
Persiljedressing:
1 näve krusbladig persilja
1 ½ dl lätt crème fraiche
¼ tsk strösocker
½ citron
Salt och peppar
Gör så här:
- Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Hacka den ena löken fint och blanda med pressad vitlök, salt, garam masala, spiskummin och yoghurt. Häll marinaden i påsen med kyckling och massera in den väl. Låt ligga i kylen i minst 1 timme, gärna upp till ett dygn.
- Tänd grillen, eller sätt ugnen på 215°. Trä upp kycklingfiléerna på grillspett och grilla på grillen eller stek i ugnen i 25–30 minuter.
- Persiljedressing: Hacka persiljan fint och blanda med crème fraiche. Smaka av med socker, citronsaft, salt och peppar.
- Skär den andra löken i stora klyftor och dra isär lagren. Skär paprika och zucchini i stora bitar. Trä upp grönsakerna på spett, pensla med olja och grilla eller stek i ugnen i ca 20 minuter.
- Håll kycklingspetten lodrätt och skär av köttet i stora flagor längs med spettet.
- Servera kycklingen med grönsaker och persiljedressing, ev i flatbröd eller pitabröd.
Foto: Betina Hastoft
Annons