Kycklingsallad med valnötsvinägrett
23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Den här lilla kycklingsalladen tas till nya höjder med valnötsvinägretten. Lägg upp i skålar och underlätta för gästerna på buffébordet.
Annons
Kycklingsallad med valnötsvinägrett
Kycklingsallad sitter som pucken i plocken på buffébordet.
Annons
6 portioner
Du behöver:
3 kycklingbröstfiléer
Salt
100 g grön sparris
50 g valnötter
1 knippe gräslök
1 näve körvel
Valnötsvinägrett:
1 ½ msk dijonsenap
1 ½ msk flytande honung
4 msk rödvinsvinäger
2 msk valnötsolja
3 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Vispa ihop senap och honung i en skål. Vispa ner vinäger och sedan valnöts- och olivolja. Smaka av med salt och peppar samt ev mer honung eller vinäger. Låt dra fram till servering.
- Koka kycklingfiléerna i saltat vatten i 16–18 minuter. Låt svalna och dela i mindre bitar. Bryt av och släng bort den nedersta, träiga änden av sparrisen. Ge sparrisen ett kort uppkok i en kastrull, kyl ner i kallt vatten och skär i mindre bitar. Hacka valnötterna grovt. Vänd ihop kyckling, sparris och valnötter med vinägretten. Skölj och hacka örterna och vänd ner det mesta i salladen (spara resten till garnering). Smaka av. Lägg upp kycklingsalladen i portionsskålar, eller på ett fat, och toppa med resten av örterna.
Foto: Columbus Leth
Annons