Kycklingsoppa med rotfrukter
07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här smakrika kycklingsoppan med rotfrukter råder bot på vilken sjukling som helst!
Annons
Kycklingsoppa med rotfrukter
Smakrik och somrig kycklingsoppa med rotfrukter. Toppa med persilja och servera med bröd.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g kycklingbröstfiléer
1 lök
250 g palsternackor
250 g morötter
1 msk smör, till stekning
1 tsk torkad dragon
Salt och peppar
1 liter hönsbuljong
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
Till servering:
1 näve bladpersilja
Bröd
Gör så här:
- Skär kycklingbröstfiléerna i små bitar. Skala och hacka löken fint. Skala palsternackor och morötter och skär dem i små tärningar. Stek kyckling, lök och rotfrukter i smör i en stor gryta i ca 5 minuter, tills kycklingen är brynt.
- Krydda med dragon, salt och peppar. Häll buljongen i grytan och låt det koka upp. Sänk till medelvärme och låt soppan sjuda i 12–15 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt grädde och senap i soppan och rör om. Låt soppan bli varm och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Till servering: Servera soppan i skålar eller djupa tallrikar och toppa med hackad persilja. Servera med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons