Kycklingspett med jordnötssås
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Kycklingspett med jordnötssås är perfekt finger food att duka upp på buffébordet. Läckert och så gott!
Annons
Kycklingspett med jordnötssås
Kycklingspett med jordnötssås är perfekt på en buffé.
Annons
20 stycken
Du behöver:
4–6 kycklingbröstfiléer
1 msk smakneutral olja
1 dl japansk soja
2 msk honung
3 msk sesamfrön
Jordnötssås:
150 g jordnötssmör, gärna crunchy
100 g kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1 msk honung
3 msk pressad limesaft
Salt
Kålsallad:
1 spetskål
2 msk japansk soja
2 msk pressad limesaft
2 tsk strösocker
2 nävar färsk mynta
1 färsk röd chili
1 dl salta jordnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbrösten i 3–4 avlånga bitar och trä upp 1 bit på varje spett. Lägg spetten i ett ugnssäkert fat och droppa olja, soja och honung över. Vänd runt så marinaden fördelas jämnt över köttet. Stek spetten i ugnen 3–4 minuter. Höj värmen till 275°, gärna med grilleffekt, och stek i ytterligare 6–8 minuter. Håll ett öga så de inte bränns och vänd gärna ett par gånger. Strö sesamfrön över före servering.
- Blanda jordnötssmöret med kokosmjölk, röd curry, honung och limesaft i en skål. Smaka av med salt.
- Strimla spetskålen. Blanda soja, limesaft och socker i en skål och vänd ner kålen.
- Plocka myntabladen, kärna ev ur chilin och skär i tunna skivor. Hacka jordnötterna grovt. Lägg upp kålsalladen på ett fat, toppa med mynta, chili och jordnötter och servera till spetten tillsammans med jordnötssås.
Foto: Lene Samsø
Annons