Läckra macarons med blåbär
(20 st)
Du behöver:
200 g florsocker (ca 3 1⁄2 dl)
100 g mandelmjöl (ca 2 dl)
120 g ägg (ca 3 st)
en nypa salt
50 g strösocker (ca 1⁄2 dl)
lila färgpasta eller färgpulver
Fyllning:
100 g blåbärssylt (ca 1 dl)
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Mixa ihop florsocker och mandelmjöl. Dela äggen och häll vitorna i en rostfri bunke eller glasskål. Tillsätt salt och vispa med elvisp till styva toppar. Fortsätt vispa på medelhastighet och tillsätt sam- tidigt strösockret, en tesked i taget. Blandningen ska bli tjock, vit och blank. Tillsätt färgpasta eller färgpulver ut- spätt i pyttelite vatten, och blanda ordentligt till jämn färg. Skrapa skålens kanter med en slickepott. Vänd nu ner flor- socker- och mandelblandningen i smeten, som ska bli jämn och fin. Fyll en spritspåse och spritsa ut jämnstora rundlar, ca 5 cm i diameter, på plåtarna med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i 60 minuter. Sätt ugnen på 160°. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter. Låt svalna på plåten.
Montering:
Bred ut ett tunt lager blåbärssylt på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna och låt dem vila i 30 minuter före servering.