Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lax med rostade kikärter och myntayoghurt

12 jul, 2022
AvLine Holt Nielsen
Recept på lax med rostade kikärter och myntayoghurt
Lax och kikärtor är en enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Perfekt mat när ni är många!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Lax med rostade kikärter och myntayoghurt

Vackert och sååå gott!

Lättlagad lax med rostade kikärter och myntayoghurt

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 cm färsk ingefära
2 tsk currypasta(t ex tikka masala)
2 msk mango chutney
2 msk pressad citron
Salt och peppar
600 g färsk laxfilé

Myntayoghurt:

Gurka
Salt
Färsk mynta
½ citron
300 g grekisk yoghurt

Rostade kikärter:

1 burk kikärter
1 tsk currypasta

Till servering:

150 g färsk spenat
300 g grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och riv ingefäran fint. Blanda den med currypasta, mango chutney och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Pensla laxen med blandningen, lägg i en ugnssäker form och tillaga i 15 minuter.
  2. Skala gurkan, dela på längden, skrapa ur fröna och skär i skivor. Strö salt ovanpå och låt dra i 10 minuter. Finhacka mynta (spara lite till garnering). Riv citronskalet fint.
  3. Skölj bort saltet från gurkskivorna och klappa dem torra. Blanda yoghurt, mynta, citronskal och gurkskivor i en skål. Krydda med salt. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda dem med currypasta och rosta i en stekpanna tills de är gyllene.
  4. Skölj och torka spenaten. Strö rostade kikärter, spenat och mynta över laxen. Servera med myntayoghurt och bröd.

Foto: Betina Hastoft

Annons