Laxspett med broccolitabbouleh och myntadressing
05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Lax på nytt sätt – nämligen tillsammans med broccolitabbouleh och myntadressing. En ny familjefavorit!
Annons
Laxspett med broccolitabbouleh och myntadressing
Det ser frestande ut med den kryddiga laxen på den färgrika salladen.
Annons
4 portioner
Du behöver:
600 g laxfilé utan skinn
3 msk olivolja
1 msk garam masala
½ tsk chilipulver
½ tsk salt
Broccolitabbouleh:
150 g couscous
2 ½ dl kokhett vatten
150 g sparrisbroccoli, eller vanlig
4 salladslökar
1 knippe bladpersilja
200 g körsbärstomater
3 msk olivolja
4 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
1 granatäpple
100 g fetaost
Myntadressing:
1 kruka färsk mynta
2 ½ dl grekisk yoghurt, 10 %
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skär laxen i tärningar och trä upppå 8 blötlagda spett. Rör ihop olja, garam masala, chilipulver och salt och pensla spetten med marinaden. Stek spetten i grillpanna 8–10 minuter, vänd då och då.
- Blanda couscous med kokhett vatten i en skål och täck med lock eller plastfolie. Låt svälla i 10 minuter. Luckra upp med gaffel. Finfördela broccolin i en mixer. Skölj och finhacka salladslök och persilja. Halvera tomaterna.
- Vänd ihop grönsakerna med couscous, olja och citronsaft. Salta och peppra. Lägg upp i en skål. Halvera granatäpplet och pilla ut kärnorna, utan vita hinnor. Toppa salladen med granatäppelkärnor och smulad fetaost.
- Myntadressing: Finhacka myntan och rör ihop den med yoghurt, citronsaft, salt och peppar. Servera dressingen till laxspetten och salladen.
Foto: Columbus Leth
Annons