Sprödstekt levain med ägg och pecorino
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
En matig macka passar såväl till frukost, som brunch eller en enkel middag. Ja, denna sprödstekta levain med ägg och pecorino passar i stort sett alla tillfällen!
Annons
Sprödstekt levain med ägg och pecorino
Matig macka med krämigt ägg och en massa grönt.
4 portioner
Du behöver:
4 skivor levainbröd
25 g smör till stekning
5 msk olivolja till stekning
Salt
4 ägg
200 g kålskott
Nymalen svartpeppar
Till servering:
50 g pecorino
1 näve vattenkrasse
Gör så här:
- Stek levainskivorna spröda i en varm stekpanna med smör och olivolja. Krydda med salt och ta från värmen.
- Tillsätt lite olja i stekpannan, knäck äggen och stek tills vitorna är fasta men gulan fortfarande rinnig. Krydda med salt.
- Skölj och torka kålskotten. Stek i en panna och höj värmen i 1–2 minuter så de faller ihop. Krydda med salt och peppar.
- Lägg stekt ägg och kålskott på brödet, riv lite ost över, garnera med vattenkrasse och servera.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen
Annons