Lyxig och vällagad vintermeny – 3 recept
13 dec, 2022
AvRedaktionen ELLE
Ibland vill man inte slå på stort. En vällagad julmeny med kalkon, tillbehör och en härlig dessert kan räcka långt!
Annons
Alla julbord behöver inte vara traditionella, ibland vill vi bara samla våra närmaste och bjuda på något vällagat och gott. Satsa på en helstekt kalkon med katrinplommonkompott och portvinssås, en läcker rätt som är given på de amerikanska hemmen och som hittar hit allt mer. Den serveras med fördel tillsammans med vår knapriga kålsallad med fänkål, persimon och hasselnötter. Det hela avslutas med en klassisk ris á la Malta med vaniljmarinerade fikon.
Annons
KNAPRIG KÅLSALLAD MED FÄNKÅL, PERSIMON OCH NÖTTER
Underbart god sallad, som hör hemma på alla julbord!
Till recept>>
HELSTEKT KALKON MED KATRINPLOMMONKOMPOTT OCH PORTVINSSÅS
Kalkonen börjar hitta till svenska julbord alltmer. Gott, lyxigt och värmande.
Till recept>>
Annons
RIS À LA MALTA MED VANILJMARINERADE FIKON
Ge den klassiska desserten ett lyft med mustiga fikon i portvin och vanilj.
Till recept>>
Annons