Bjud på lyxlagad trerätters – tillagad på grillen
Att få laga mat ute i det fria är en favoritsyssla för många och något vi borde hålla kvar vid betydligt längre vid än bara över sommaren. Vi har satt ihop en härlig trerättersmeny som går att lägga på grillen, oavsett om det är vår, sommar eller höst. Här hittar du grillade räkspett med frisk ananassalsa, smaksäker jerk-kyckling som får sällskap av söta nektariner och amerikanernas favoritdessert s'mores – som vi tillagar i storformat och äter direkt ur formen!
Låt sommarkänslan hålla sig kvar och låt grillen gå varm en bit in på hösten. Här är några tips att tänka på för den som väljer att höstgrilla.
- När det är kallare i luften tar grillningen vanligtvis lite längre tid än på sommaren. Använd lite mer kol för att få ordentlig värme.
- Använd locket för att behålla så mycket som möjligt av värmen inuti grillen. Försök att undvika att lyfta på locket för mycket.
- Låt gärna tallrikarna stå kvar inomhus tills det är klart att äta så de inte kyler ner maten.
GRILLADE RÄKSPETT MED ANANASSALSA
Grilla även citronen så den blir extra söt och karamelliserad och blir riktigt god att pressa över räkorna.
Recept på grillade räkspett>>
GRILLAD JERK-KYCKLING MED NEKTARINER
Kombinationen av den smakstarka kycklingen och de söta nektariner är en vinnande smakkombination!
Recept på grillad jerk-kyckling>>
S’MORES
Den klassiska amerikanska grilldesserten s’mores går fint att göra som en dipp i en enda stor form. Ät med mariekex direkt ur formen!