Lyxtoast med pesto, parmaskinka och soltorkade tomater
19 apr, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
En lyxtoast fylld med pesto, parmaskinka, ost och soltorkade tomater är en snabb måltid att göra när tiden inte räcker till!
Annons
Lyxtoast med pesto, parmaskinka och soltorkade tomater
Uppgradera den klassiska toasten till en lyxversion fylld med italienska delikatesser.
4 portioner
Du behöver:
16 skivor grovt rostat bröd
8 msk grön pesto
8 skivad ost, t ex scamorza
8 skivor parmaskinka
16 soltorkade tomater i olja
2 bollar färsk mozzarella
75 g rucola
Salt och peppar
25 g smör
Till servering:
50 g rucola
50 g parmesan
Gör så här:
- Bred alla brödskivorna med pesto på ena sidan. Bred ut en skiva ost på hälften av brödskivorna tillsammans med parmaskinka och avrunna soltorkade tomater.
- Skär mozzarellabollarna i små bitar, och skölj och torka rucolan. Fördela rucola och mozzarella ovanpå de soltorkade tomaterna, smaka av med salt och peppar och toppa med resten av brödskivorna.
- Värm ett våffeljärn eller en paninigrill. Smörj bröden med ett tunt lager smör ovanpå och grilla dem tills de är gyllene och frasiga.
- Skär toastarna på mitten och servera dem med rucola och riven parmesan ovanpå.
Foto: Betina Hastoft
Annons