Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Leilas mandelpavlova-cupcakes

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Leilas mandelpavlova-cupcakes.
Makalösa marängkakor med fluffig topping gjord på grädde och grekisk yoghurt. Slösa med färska bär. Recepet är framtaget av Leila Lindholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 st

Du behöver:

7 ekologiska äggvitor

5 1/4 dl strösocker

saft av 1/2 citron

50 g mandelspån

Topping:

5 dl vispgrädde

3 dl grekisk yoghurt 10%

3 msk florsocker

1 liter färska bär

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvita, strö- socker och citronsaft i en rostfri bunke. Rör tills sockret är löst. Vispa marängen tjock över ett vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår 60–65°. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i mandelspån i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med maräng. Grädda i mitten av ugnen i 45–55 min, de ska vara lite sega och mjuka i mitten. Vispa grädden till toppingen och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängerna. Garnera varje cupcake med bär.

LÄS MER:

Leilas classic cupcakes

Leilas After Eight-cupcakes

Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm. Fler recept hittar du här.

Leilas mandelpavlova-cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leilas mandelpavlova-cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons