Leilas mandelpavlova-cupcakes
12 st
Du behöver:
7 ekologiska äggvitor
5 1/4 dl strösocker
saft av 1/2 citron
50 g mandelspån
Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10%
3 msk florsocker
1 liter färska bär
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvita, strö- socker och citronsaft i en rostfri bunke. Rör tills sockret är löst. Vispa marängen tjock över ett vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår 60–65°. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i mandelspån i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med maräng. Grädda i mitten av ugnen i 45–55 min, de ska vara lite sega och mjuka i mitten. Vispa grädden till toppingen och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängerna. Garnera varje cupcake med bär.
LÄS MER:
Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm. Fler recept hittar du här.