Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marängkaka med vinbär

10 aug, 2017
AvRedaktionen
Marängkaka med vinbär.
Ljuvlig kaka med maräng och röda vinbär. Det går bra att dubbla receptet och baka ut den i långpanna. Använd då bakplåtspapper i stället för att smöra och bröa formen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 bitar

Kakbotten:

1 ½ dl socker

50 g smör, rumsvarmt

3 äggulor

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljpulver

1 ½ dl mjölk

Bärmaräng:

3 äggvitor

3 dl strösocker

½ msk vaniljsocker

3 dl röda vinbär

Gör så här:

Värm ugnen till 200°. Rör ihop socker och rumsvarmt smör till en fluffig smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Sikta ner mjöl och vaniljpulver och rör sedan i mjölken. Rör till en jämn smet och häll den i en smord och bröad form.

Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 12 minuter. Under tiden som kakan gräddas görs marängsmeten. Vispa äggvitorna i en ren, torr bunke till ett hårt skum. Vispa ner socker och vaniljsocker. Vänd sedan försiktigt ner bären.

Ta ut kakan från ugnen och höj tempera turen till 250°. Bred marängsmeten över kakan och sätt in den i ugnen igen. Grädda ca 5–7 minuter. Passa kakan så att marängen inte blir bränd. Låt svalna.

Tips! Det går bra att dubbla receptet till kakan och baka ut den i långpanna. Använd då bakplåtspapper i stället för att smöra och bröa formen.

Marängkaka med vinbär.
Marängkaka med vinbär.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons