Marinerad chèvre med grillat bröd
26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Marinera chèvre och bred sedan den krämiga osten på grillat bröd! Otroligt gott!
Annons
Marinerad chèvre med grillat bröd
Den mjuka kryddiga osten smakar mumma till det grillade brödet.
6 portioner
Annons
Du behöver:
2 dl olivolja
1 näve färsk basilika
1 näve färsk timjan
1 tsk chiliflingor
300 g chèvre-rulle
2 msk kapris
100 g semitorkade tomater i olja
Grillat bröd:
1 surdegsbröd
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Lite flingsalt
Gör så här:
- Värm oljan i en kastrull. Skölj och hacka basilikan fint. Skölj och repa timjan. Rör ner örterna i oljan tillsammans med chiliflingorna och låt sjuda ett par minuter. Ta från värmen och låt svalna något.
- Skär chèvren i skivor och lägg i en glasburk med lock eller en skål. Låt kapris och tomater rinna av och fördela i burken med chèvre. Häll kryddoljan över och låt dra i kyl 1–2 timmar. Ta ut ca 30minuter före servering.
- Grillat bröd: Skär brödet i skivor, ringla olja över och grilla, eller stek i grillpanna, på båda sidor tills de får ränder. Skala vitlöken och gnid brödet med vitlök. Salta. Servera brödet ihop med den marinerade osten.
Foto: Rikke Westesen
Annons