Minihasselbacks-potatis med löjrom
25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
AvSandra Palmkvist
Smått, gott och otroligt enkla att göra – minihasselbacks-potatis med löjrom bör alltid serveras med ett glas bubbel!
Annons
Minihasselbacks-potatis med löjrom
Använd valfritt antal små tvättade potatisar med skal. Toppa med löjrom, creme fraiche och finhackad rödlök.
Du behöver:
Små potatisar
Olivolja
Salt och peppar
Löjrom eller annan rom
Crème fraiche
Finhackad rödlök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skär skåror tätt i potatisen, men inte hela vägen igenom. Använd gärna en träslev att lägga potatisen i för att göra det enklare att skära.
- Lägg potatisarna i en ugnsform, ringla över lite olja. Salta och peppra. Tillaga i 20–30 minuter.
- Toppa potatisen med rom, creme fraiche och rödlök.
Foto: Betina Hastoft, Christina Uhlin
Annons