Minipajer med soltorkad tomat och mozzarella
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Dessa minipajer med soltorkad tomat och mozzarella går jättebra att förbereda och ha i kylen, bara att plocka fram till fördrinken!
Annons
Minipajer med soltorkad tomat och mozzarella
Goda minipajer som enkelt kan göras i förväg och kylas innan servering.
Annons
12 stycken
Du behöver:
1 gul lök
Olja, till stekning
1 näve färsk oregano
200 g soltorkade tomater i olja
3 ägg
2 dl crème fraiche
75 g riven mozzarella
Salt och nymalen svartpeppar
2 paket färdig pajdeg
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 180°. Skala och finhacka löken, stek den mjuk och glansig i smör utan att den tar färg. Skölj och plocka oregano, låt de soltorkade tomaterna rinna av i en sil (spara oljan till exempelvis en salladsdressing).
- Vispa ihop ägg och crème fraiche i en skål, och tillsätt riven mozzarella, stekt lök, oregano och soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar.
- Stansa ut pajdegen i små cirklar, tryck ner dem i ett smort bleck med muffinsformar och häll ut fyllningen i dem.
- Grädda minipajerna i ugnen i 25–30 minuter, tills de är gyllene och fyllningen stannat. Låt dem vila i formen i 5–10 minuter innan servering.
Foto: Columbus Leth
Annons