Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minipajer med ­soltorkad tomat och mozzarella

12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Recept på minipajer med soltorkad tomat mozzarella
Columbus Leth
Dessa minipajer med soltorkad tomat och mozzarella går jättebra att förbereda och ha i kylen, bara att plocka fram till fördrinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Minipajer med ­soltorkad tomat och mozzarella

Goda minipajer som enkelt kan göras i förväg och kylas innan servering.

Förbered minipajerna med soltorkad tomat och mozzarella dagen innan
Columbus Leth
Annons

12 stycken

Du behöver:

1 gul lök
Olja, till stekning
1 näve färsk oregano
200 g soltorkade tomater i olja
3 ägg
2 dl crème fraiche
75 g riven mozzarella
Salt och nymalen svartpeppar
2 paket färdig pajdeg

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 180°. Skala och finhacka löken, stek den mjuk och glansig i smör utan att den tar färg. Skölj och plocka oregano, låt de soltorkade tomaterna rinna av i en sil (spara oljan till exempelvis en salladsdressing).
  2. Vispa ihop ägg och crème fraiche i en skål, och tillsätt riven mozzarella, stekt lök, oregano och soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar.
  3. Stansa ut pajdegen i små cirklar, tryck ner dem i ett smort bleck med muffinsformar och häll ut fyllningen i dem.
  4. Grädda minipajerna i ugnen i 25–30 minuter, tills de är gyllene och fyllningen stannat. Låt dem vila i formen i 5–10 minuter innan servering.

Foto: Columbus Leth

Annons