Mjölkchokladcheesecake med pepparkaka
Detta är perfekt att förbereda dagen innan. Garnera gärna med hallon eller något annat bär. Kanske har du röda vinbär i frysen sedan i höstas?
Botten:
30 pepparkakor
25 g smör
Fyllning:
200 g mjölkchoklad
1/2 dl grädde
350 g philadelpiaost
150 g kesella
1/2 dl socker
50 g mörk choklad (hackad)
Gör så här:
Smält smöret och mixa med pepparkakorna till bottnen i mixer. Tryck ut i 10 glas eller formar. Bryt mjölkhokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugn (ej högsta effekt). Vispa grädden lätt, blanda i philadelphiaost, kesella och socker. Tillsätt den smälta chokladen långsamt, under ständig vispning. Blanda ner den hackade chokladen. Fördela i glasen/formarna och ställ svalt. Garnera med hallon eller något annat bär, och gärna ett chokladrån.