Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mördegssnurror med choklad

24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på mördegssnurror med choklad
Skovdal Nordic
Ge bort en burk med hembakade kakor – dessa söta små mördegssnurror slår allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #2 - Rökig old fashioned med chokladbittersBrand logo
Dryckesbitar #2 - Rökig old fashioned med chokladbitters

Mördegssnurror med choklad

Knapriga och söta kakor.

Annons

Ca 60 stycken

Du behöver:

Ljus deg:

300 g (ca 5 dl) vetemjöl
150 g (ca 1 ½ dl) strösocker
80 g kallt smör
1 ägg
4 msk mjölk
½ tsk salt

Mörk deg:

250 g (drygt 4 dl) vetemjöl
50 g (drygt 1 dl) kakao
1 msk stött kardemumma
150 g (ca 1 ½ dl) strösocker
80 g kallt smör
1 ägg
4 msk mjölk
½ tsk salt

Gör så här:

  1. Arbeta ihop ingredienserna till den ljusa och den mörka degen i varsin bunke. Plasta in och låt vila i kylskåpet i 1 timme.
  2. Kavla ut degarna till två kvadrater, ca 30 x 30 cm. Lägg den mörka på den ljusa. Dela degen på mitten och lägg bitarna ovanpå varandra så du får fyra lager, två ljusa och två mörka.
  3. Kavla degen försiktigt så den blir ännu tunnare. Rulla ihop till en fast rulle. Plasta in och låt ligga i kylen i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 170°. Skär rullen i skivor, ca 5 mm tjocka. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.

Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra Palmqvist
Foto: Skovdal Nordic

Annons