Mördegssnurror med choklad
24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Ge bort en burk med hembakade kakor – dessa söta små mördegssnurror slår allt!
Annons
Mördegssnurror med choklad
Knapriga och söta kakor.
Annons
Ca 60 stycken
Du behöver:
Ljus deg:
300 g (ca 5 dl) vetemjöl
150 g (ca 1 ½ dl) strösocker
80 g kallt smör
1 ägg
4 msk mjölk
½ tsk salt
Mörk deg:
250 g (drygt 4 dl) vetemjöl
50 g (drygt 1 dl) kakao
1 msk stött kardemumma
150 g (ca 1 ½ dl) strösocker
80 g kallt smör
1 ägg
4 msk mjölk
½ tsk salt
Gör så här:
- Arbeta ihop ingredienserna till den ljusa och den mörka degen i varsin bunke. Plasta in och låt vila i kylskåpet i 1 timme.
- Kavla ut degarna till två kvadrater, ca 30 x 30 cm. Lägg den mörka på den ljusa. Dela degen på mitten och lägg bitarna ovanpå varandra så du får fyra lager, två ljusa och två mörka.
- Kavla degen försiktigt så den blir ännu tunnare. Rulla ihop till en fast rulle. Plasta in och låt ligga i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 170°. Skär rullen i skivor, ca 5 mm tjocka. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.
Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra Palmqvist
Foto: Skovdal Nordic
Annons