Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Morotsscones med mandel

24 aug, 2018
AvRedaktionen
Morotsscones med mandel.
Förbered degen kvällen innan och förvara i kylskåpet. Dagen efter kan du njuta av nygräddade scones som är klara rekordsnabbt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 stycken

Du behöver:

2 dl vetemjöl

2 dl rågsikt

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

50 g rumstempererat smör

2 dl mjölk

4 dl grovrivna morötter

100 g finhackad mandel

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i smöret. Tillsätt mjölk, morötter och mandel. Rör ihop till en kladdig deg.
  2. Forma degen till 8 scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, på 225°.
  4. Servera med färskost och marmelad.
Morotsscones med mandel.
Morotsscones med mandel.

Av: Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons