Morotsscones med mandel
24 aug, 2018
AvRedaktionen
Förbered degen kvällen innan och förvara i kylskåpet. Dagen efter kan du njuta av nygräddade scones som är klara rekordsnabbt.
Annons
8 stycken
Du behöver:
2 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
4 dl grovrivna morötter
100 g finhackad mandel
Gör så här:
- Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i smöret. Tillsätt mjölk, morötter och mandel. Rör ihop till en kladdig deg.
- Forma degen till 8 scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, på 225°.
- Servera med färskost och marmelad.
Av: Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén
Annons