Mozzarellasticks med marinarasås
11 apr, 2024
AvNadia Mathiasen
AvLouisa Lorang
Mozzarellasticks som dippas i marinarasås kan vara det godaste tilltugget som finns! Testa själv om du inte är övertygad!
Annons
Mozzarellasticks med marinarasås
Med ett frasigt yttre och mjukt mozzarellainre är de här pinnarna oemotståndliga.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 avlånga mozzarellakulor à 200 g
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl panko ströbröd
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökssalt
1 tsk oregano
Salt och peppar
Neutral olja till stekning
Marinarasås:
1 gul lök
4 msk olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk basilika
2 burkar hela tomater utan skal, à 400 g
Salt och peppar
1 nypa strösocker
Olivolja
Gör så här:
- Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Stek den i olja i 5–6 minuter, tills den är mjuk men inte brynt. Skala och hacka vitlöken. Plocka basilikan. Lägg ner bägge i stekpannan och stek ytterligare ett par minuter. Plocka upp tomaterna ur burken, mosa dem med ballongvisp eller mixerstav, och vänd ner i såsen. Smaka av med salt, peppar, socker och lite olja.
- Skär osten i stavar. Häll mjöl i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan djup tallrik, och blanda panko, lökpulver, vitlökssalt och oregano i en tredje. Salta och peppra. Vänd mozzarellastavarna i mjöl, äggblandning och till sist panko. Gör om paneringen en gång så att de är ordentligt panerade. Stek i rikligt med olja i en vid och djup panna, tills gyllene på alla sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera mozzarellastavarna nystekta med marinarasås.
Foto: Columbus Leth
Annons