Naanpizza med vitlöksolja, spenat och svamp
19 apr, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Brist på tid men magen kurrar? Sväng ihop en barnsligt enkel pizza med vitlöksolja, spenat och svamp på färdiga naanbröd.
Annons
Naanpizza med vitlöksolja, spenat och svamp
Använd indiska naanbröd som pizzabottnar så slipper du stök i köket och deg på händerna.
4 portioner
Du behöver:
4 färdiga naanbröd
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
75 g färsk babyspenat
2 bollar färsk mozzarella
150 g skivad svamp
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 215° varmluft. Lägg naanbröden på 2 plåtar med bakplåtspapper. Skala och pressa vitlöken, och rör ihop den med oljan i en skål. Pensla naanbröden med vitlöksoljan.
- Skölj och torka spenatbladen. Plocka mozzarella i mindre bitar. Fördela mozzarella, spenat och svamp på naanbröden och smaka av med salt och peppar.
- Grädda naanpizzorna i ugnen i 8–10 minuter, tills mozzarellan är smält och gyllene. Servera omedelbart.
Foto: Betina Hastoft
Annons