Norska minisemlor
Cirka 25 stycken
Fördeg:
Steg 1:
1,5 dl ljummet vatten (37°C)
210 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
25 g jäst
Steg 2:
150 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
75 g smör (rumstempererat)
60 g ljus sirap
2 g salt
1. Blanda jäst och vatten. Blanda i vetemjöl och bearbeta i maskin i 7 minuter. Låt fördegen vila i 40 min.
2. Blanda i övriga ingredienser från Steg 2. Kör långsamt i 2 minuter och lite snabbare i 4 minuter. Täck över degen och låt vila i 10 minuter.
3. Rulla degen till en lång ”korv”, dela degen i ca 25 st lika delar (för mini-semlor). Rulla bitarna till bullar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 40 minuter. Värm ugnen till ca 220 ̊C (varmluft 200 ̊C). Grädda bullarna i ca 4 – 6 min eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
4. Låt bullarna svalna på plåten.
Fyllning:
3 dl vispgrädde
50 g frysta hallon
Så här gör du fyllningen:
1. Låt bären tina och rinna av. Vispa grädden fluffigt. Pressa med en gaffel på bären och blanda försiktigt i grädden. 2. Tryck ett hål på sidan av bullarna. Tryck i fyllningen med
grädde och hallon i bullarna. Fyll bullarna försiktigt så de inte spricker.
Dekoration:
50 g smör
100 g strösocker
Smält smöret och pensla bullarna, rulla dem i strösocker.