Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ost- och chark­bricka med björnbärschutney

12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på ost- och charkbricka med björnbärschutney
Rikke Westesen
Fram med filten och korgen, äntligen dukas det upp för årets första picknick! Det firas med en lyxig ost- och charkbricka med björnbärschutney!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Ost- och chark­bricka med björnbärschutney

Ost- och charkbricka är alltid perfekt, även på en picknick.

Ost- och charkbricka med björnbärschutney passar utmärkt till picknicken
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

400 g björnbär
1 dl råsocker
3 msk balsamvinäger
1 msk chipotle i adobosås

Grillade grönsaker:

1 röd paprika
1 squash
3 små rödlökar
3 dl olivolja
2 stjälkar färsk rosmarin
4 stjälkar färsk timjan
Flingsalt

Till servering:

Ölkorv
Fänkålssalami
Gruyère
Ädelost
Manchego
Oliver
Vindruvor
Cantaloupe
Melon
Fullkornskex
Bröd
Färska fikon

Gör så här:

  1. Lägg hälften av björnbären, balsamvinäger och socker i en kastrull och låt det långsamt koka upp. Låt bären spricka något och sockret smälta. Rör ner de sista bären och låt puttra ytterligare 1–2 min. Krydda med chipotle. Häll upp i en väl rengjord glasburk med lock.
  2. Grillade grönsaker: Skär paprikan i klyftor, squashen i skivor och skala och halvera de små rödlökarna. Pensla allt med lite olivolja och grilla det på en grillpanna. Krydda med rosmarin, timjan och salt, och lägg alla grönsaker i en väl rengjord glasburk med lock. Ringla över olivolja så det täcker grönsakerna och ställ i kylen fram till servering.
  3. Lägg upp alla tillbehör plus grillade grönsaker och chutney på ett fat och servera.

Foto: Rikke Westesten

Annons