Ost- och charkbricka med björnbärschutney
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Fram med filten och korgen, äntligen dukas det upp för årets första picknick! Det firas med en lyxig ost- och charkbricka med björnbärschutney!
Annons
Ost- och charkbricka med björnbärschutney
Ost- och charkbricka är alltid perfekt, även på en picknick.
Annons
4 portioner
Du behöver:
400 g björnbär
1 dl råsocker
3 msk balsamvinäger
1 msk chipotle i adobosås
Grillade grönsaker:
1 röd paprika
1 squash
3 små rödlökar
3 dl olivolja
2 stjälkar färsk rosmarin
4 stjälkar färsk timjan
Flingsalt
Till servering:
Ölkorv
Fänkålssalami
Gruyère
Ädelost
Manchego
Oliver
Vindruvor
Cantaloupe
Melon
Fullkornskex
Bröd
Färska fikon
Gör så här:
- Lägg hälften av björnbären, balsamvinäger och socker i en kastrull och låt det långsamt koka upp. Låt bären spricka något och sockret smälta. Rör ner de sista bären och låt puttra ytterligare 1–2 min. Krydda med chipotle. Häll upp i en väl rengjord glasburk med lock.
- Grillade grönsaker: Skär paprikan i klyftor, squashen i skivor och skala och halvera de små rödlökarna. Pensla allt med lite olivolja och grilla det på en grillpanna. Krydda med rosmarin, timjan och salt, och lägg alla grönsaker i en väl rengjord glasburk med lock. Ringla över olivolja så det täcker grönsakerna och ställ i kylen fram till servering.
- Lägg upp alla tillbehör plus grillade grönsaker och chutney på ett fat och servera.
Foto: Rikke Westesten
Annons