Ny frukostfavorit: pannkaksflingor
Mini pancakes cereal med bär och mjölk
Servera pannkaksflingorna precis som vanliga frukostflingor med tillbehör som mjölk, yoghurt, honung, sylt eller färska bär.
4 portioner
Du behöver:
2 ägg
2 dl standardmjölk
2 mogna bananer
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
75 g (2 dl) havregryn
115 g (knappt 2 dl) vetemjöl
Smör till stekning
Till servering:
100 g jordgubbar
100 g hallon
100 g blåbär
1 banan
4 msk flytande honung
8 dl mjölk
Steg 1
Mät upp ägg, mjölk, skalade bananer, vaniljsocker, salt, havregryn och mjöl i en mixer eller matberedare.
Steg 2
Mixa i hög hastighet i ca ½ minut, tills smeten är helt slät.
Steg 3
Häll pannkakssmeten i en doseringsflaska med en spetsig pip eller en väl rengjord ketchupflaska.
Steg 4
Smält lite av smöret i en stor stekpanna. Spruta ut degen till små prickar i pannan, lika stora som en hasselnöt. Stek minipannkakorna i pannan i 1–2 minuter på varje sida – håll koll så att de inte bränns.
Steg 5
Vänd dem med 2 teskedar, stekpincett eller ätpinnar. Lägg pannkakorna på en stor tallrik när de är färdiga och håll dem varma om det behövs under aluminiumfolie fram till servering.
Steg 6
Servering: Skölj och torka jordgubbar, hallon och blåbär. Skär större jordgubbar i bitar. Skala bananen och skär den i mycket tunna skivor. Fördela minipannkakorna i 4 skålar tillsammans med bananen och bären. Ringla över lite honung och häll på iskall mjölk. Servera direkt till frukost eller brunch.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft