Parmalindad kyckling med panzanella-sallad
15 mar, 2022
AvLinn Grubbström
Panzanella är en matig brödsallad från Toscana – den passar alldeles perfekt med denna parmalindade kyckling!
Annons
Parmalindad kyckling med panzanella-sallad
Har du ett par skivor torrt bröd över? Då har du basen till en italiensk panzanella.
4 portioner
Du behöver:
4 kycklingbröstfiléeer
Salt och nymalen svartpeppar
1 mozzarella
4 stjälkar salvia
20 g osaltade pistaschnötter utan skal
8 skivor parmaskinka
Panzanella:
750 g körsbärstomater
2 gurkor
1 rödlök
1 kruka färsk basilika
100 g oliver utan kärnor
3 msk kapris
150 g minimozzarella
4 skivor surdegsbröd
4 msk olivolja vinägrett
3 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Banka ut kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar. Skär mozzarellan i skivor och fördela över ena halvan av varje kycklingfilé. Skölj salviabladen och fördela ovanpå mozzarellan.
- Hacka pistaschnötterna grovt och strö över kycklingen. Rulla ihop kycklingen stramt kring fyllningen och sno ihop varje filé med två skivor parmaskinka. Lägg kycklingen i ett ugnsfat och stek i ugnen i ca 20 minuter.
- Sallad: Skölj och halvera tomaterna. Skölj gurkorna och skär i mindre bitar. Skala rödlök och hacka den fint. Skölj och plocka bladen från basilikan.
- Blanda tomater, gurka, rödlök, basilika, oliver, kapris och mozzarella i en skål. Pensla brödskivorna med olja på bägge sidor och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter. Skär brödskivorna i stora tärningar eller riv dem i mindre bitar och strö över salladen.
- Vispa ihop olja, oregano, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt vinäger under vispning. Slå dressingen över salladen och servera med kycklingen.
Foto: Columbus Leth
Annons