Parmalindad kyckling, potatis och svampsås – allt lagas i airfryer
Parmalindad kyckling med rostad potatis och svampsås
Hela den här rätten kan tillagas i airfryer på en gång – kyckling, kryddad potatis, bönor och en god krämig svampsås. Det blir inte lättare, eller godare, än så här!
4 portioner
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
Salt och svartpeppar
6 skivor parmaskinka
Svampsås:
250 g svamp
1 liten gul lök
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
½ grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
½ dl vatten
Tillbehör:
400 g småpotatis
½ tsk paprikapulver
½ tsk torkad timjan
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
250 g frysta gröna bönor
1 näve bredbladig persilja
Steg 1
Svampsås: Rensa svamp och hacka den grovt. Skala löken och finhacka. Vänd svampen och löken med salt, peppar och olja i en skål och häll den i botten av airfryer-korgen. Grädda svampen i 8 minuter i 200°, tills den har fått färg.
Steg 2
Smula buljongtärning ovanpå den varma svampen i airfryer-korgen, och häll på grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och rör om.
Steg 3
Tillbehör: Skrubba potatisen och skär i lagom stora bitar. Vänd runt potatisen i paprika, timjan, salt, peppar och olja i en skål. Vänd runt de frysta bönorna med salt, peppar och olja i en annan skål.
Steg 4
Lägg gallret ovanpå svampen. Fördela potatisen på ena sidan av gallret och lägg bönorna på andra sidan. Grädda svampsåsen i botten av airfryer-korgen och potatis och bönor ovanpå på gallret i 185° i 15 minuter.
Steg 5
Dela kycklingfiléerna i 6 strimlor och krydda dem med salt och peppar. Linda 1 skiva parmaskinka runt varje bit kycklingfilé.
Steg 6
Lägg kycklingfiléerna ovanpå potatisen och bönorna på grillen och grädda det hela i airfryern i ytterligare 15 minuter vid 185°. Servera kycklingen med potatisen, bönor och svampsås och strö hackad persilja över.