Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pepparkaks- och pistagebollar med apelsin

10 dec, 2013
AvJenny Norberg
Supergoda pepparkaksbollar smaksatta med pistage och apelsin. Perfekt som julgodis och gott till glöggen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pepparkaks- och pistagebollar med apelsin.
Pepparkaks- och pistagebollar med apelsin.

Ca 25 st

Du behöver:

150 g pepparkakor, till exempel Annas Original Pepparkakor

1 1/2 dl osaltade pistagemandlar + några till garnering

1 msk rivet apelsinskal

2 – 3 msk apelsinjuice

3 msk strösocker

1 äggvita

Gör så här:

Smula pepparkakor fint och finhacka pistagenötterna, gärna i en matberedare. Tillsätt apelsinskal och juice, socker och äggvita. Blanda ihop alla ingredienser och forma till små bollar. Rulla bollarna i hackade pistagenötter och lägg upp på ett serveringsfat.

Annons