Pepparkaksbrownie med valnötter
12 dec, 2018
AvRedaktionen
Varför välja mellan pepparkakor och brownies när du kan slå två flugor i en smäll? Servera gärna den här goda pepparkaksbrownien ljummen med en klick glass eller grädde.
Annons
ca 12 bitar
Du behöver:
100 g blockchoklad
100 g smör
50 g hackade valnötskärnor
150 g krossade pepparkakor
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smöra en långpanna cirka 20×30 cm.
- Smält smöret och chokladen på låg värme och låt svalna något.
- Blanda pepparkakor, nötter, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver ordentligt i den smälta chokladen.
- Bred ut smeten i långpannan och fördela hela pepparkakor på toppen.
- Grädda i mitten på ugnen ca 20 minuter.
- Låt svalna något och skär sedan upp i bitar och servera med vispgrädde.
Annons