Pizza Hawaii med snabbpicklad rödlök
24 feb, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Ja säger vi till ananas på pizzan! Därför älskar vi en hemgjord pizza Hawaii med snabbpicklad rödlök!
Annons
Pizza Hawaii med snabbpicklad rödlök
Den eviga frågan om det passar med frukt eller inte på pizza får här sitt svar: självklart!
4 portioner
Annons
Du behöver:
Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
¼ tsk strösocker
1 tsk salt
400 g (ca 6 ½ dl) manitobamjöl
Snabbpicklad rödlök:
1 rödlök
1 lime
Tomatsås:
½ pkt hackade tomater
1 msk tomatpuré
½ tsk strösocker
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Topping:
250 g riven mozzarella
150 g rökt skinka
140 g bacon
½ ananas
2 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Till servering:
1 näve färsk oregano
Gör så här:
- Pizzadeg: Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Tillsätt olja, socker och salt och rör om. Tillsätt mjölet och knåda tills degen är blank och smidig. Täck med en kökshandduk och jäs i rumstemperatur i 1 ½ timme. Täck sedan med plastfolie och ställ i kylen i 8 timmar (över natten).
- Snabbpicklad rödlök: Skala löken och skär i tunna skivor. Lägg i en skål och vänd ihop med färskpressad lime. Täck med plastfolie och låt dra i kylen i minst 20 minuter.
- Tomatsås: Lägg alla ingredienser i en skål och mixa snabbt med mixerstav till en jämn sås utan klumpar.
- Topping: Sätt ugnen på 250° varmluft och värm två plåtar. Ta ut degen ur kylen och dela i två bitar. Kavla eller sträck ut till två stora pizzabottnar. Lägg på varsitt bakplåtspapper. Bred tomatsås på och strö riven mozzarella över. Skär skinka och bacon i små tärningar. Skala ananasen och skär i långa bitar. Släng stocken i mitten. Skär ananasköttet i tunna skivor. Fördela skinka, bacon och ananas över pizzorna, strö över oregano, salta och peppra. Dra över pizzorna på de heta plåtarna och grädda i 12–15 minuter.
- Servera rykande varma, toppade med snabbpicklad rödlök och färsk oregano.
Foto: Columbus Leth
Annons