Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxig pizza med burrata och ramslökspesto

08 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på lyxig pizza med burrata och ramslökspesto
Columbus Leth
Bjud på en välsmakande pizza med ramslökspesto och mozzarella i botten, toppad med en krämig burrata och ruccola. Kanske den godaste pizzan du ätit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Lyxig pizza med burrata och ramslökspesto

Pigg ramslökspesto lyfter pizzan till en vårsmakande frestelse.

Tips! Hittar du inte ramslök kan du ersätta den med samma mängd bladspenat och ½ vitlöksklyfta. Eller använda färdig pesto, förstås.

Så lagar du en lyxig pizza med burrata och ramslökspesto
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

15 g jäst
2 ½ dl vatten
10 g salt
2 msk olivolja
450 g (7 ½ dl) vetemjöl

Ramslökspesto:

1 näve ramslöksblad
½ dl olivolja
2 msk pinjenötter
10 g parmesan
2 msk citronsaft
Salt och nymalen svartpeppar

Topping:

1 knipplök
2 (250 g) mozzarellaostar

Till servering:

2 burrata
2 nävar rucola

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet i en skål, tillsätt salt och olja. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen i cirka 10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek i rumstemperatur.
  2. Skölj och klappa ramslöken torr. Mixa med olja, pinjenötter och parmesan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 250° och låt en plåt eller en pizzasten bli varm i ugnen. Dela degen i två delar, kavla ut på var sin bit bakplåtspapper.
  4. Ansa knipplöken och skär i tunna skivor. Fördela den och mozzarella i bitar på pizzan. Grädda i ugnen i 6–8 minuter tills pizzorna är gyllene och frasiga.
  5. Ta pizzan från ugnen, ringla över pesto och toppa med burrata och rucola.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons