Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza med squash och bresaola

12 jul, 2022
AvLine Holt Nielsen
Recept på pizza med squash och bresaola
Man tröttnar aldrig på pizza – testa att göra den med squash, bresaola och parmesan. Det kommer bli din nya favorit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallonBrand logo
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

Pizza med squash och bresaola

Förvärmda plåtar är tricket för att få den rätta krispigheten!

Så gör du pizza med squash och bresaola

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 förpackningar färdig pizzadeg

Pizzafyllning:

2 dl tomatsås
120 g cheddarost
1 rödlök
1 squash
100 g bresaola
Färsk basilika
Parmesanost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250º. Placera två bakplåtar eller bakstenar i ugnen medan den värms upp. Lägg utkavlad pizzadeg på två bakplåtspapper.
  2. Bred på tomatsås och strö över riven ost. Skär rödlöken i tunna klyftor och skiva squashen tunt, till exempel med potatisskalare. Fördela lök, squash och bresaola på pizzorna.
  3. Dra/lyft över bakplåtspappret med pizzorna till de varma plåtarna, och grädda dem gyllene och krispiga i 12–15 minuter, gärna en i taget. Toppa med basilika och parmesan och servera.

Foto: Betina Hastoft

Annons