Pizza med squash och bresaola
12 jul, 2022
AvLine Holt Nielsen
Man tröttnar aldrig på pizza – testa att göra den med squash, bresaola och parmesan. Det kommer bli din nya favorit!
Annons
Pizza med squash och bresaola
Förvärmda plåtar är tricket för att få den rätta krispigheten!
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 förpackningar färdig pizzadeg
Pizzafyllning:
2 dl tomatsås
120 g cheddarost
1 rödlök
1 squash
100 g bresaola
Färsk basilika
Parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250º. Placera två bakplåtar eller bakstenar i ugnen medan den värms upp. Lägg utkavlad pizzadeg på två bakplåtspapper.
- Bred på tomatsås och strö över riven ost. Skär rödlöken i tunna klyftor och skiva squashen tunt, till exempel med potatisskalare. Fördela lök, squash och bresaola på pizzorna.
- Dra/lyft över bakplåtspappret med pizzorna till de varma plåtarna, och grädda dem gyllene och krispiga i 12–15 minuter, gärna en i taget. Toppa med basilika och parmesan och servera.
Foto: Betina Hastoft
Annons