Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan

06 sep, 2022
AvMorten Shou
Recept på krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan
Polenta är otroligt gott och lättlagat. Servera den krämig med bakade tomater, basilika och parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan

Färska tomater, basilika och parmesan matchar polentans mjuka smak perfekt.

Laga krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan

4 portioner

Annons

Du behöver:

150 g polentagryn (majsgryn)
Havssalt
Olivolja
50 g smör
50 g parmesan + lite till servering
200 g körsbärstomater
1 knippe färsk basilika

Gör så här:

  1. Koka majsgrynen i 6 dl vatten i en kastrull på medelvärme i 40 minuter. Rör då och då och tillsätt vid behov mer vatten. Smaka av med salt, olja, smöroch riven parmesan.
  2. Sätt ugnen på 150° varmluft. Skölj tomater och vänd med lite olja och salt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka dem mjuka i ugnen, 40–45 minuter.
  3. Servera polentan med de bakade tomaterna, färsk basilika och lite extra riven parmesan på toppen.

Foto: Stine Christiansen

Annons