Krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan
06 sep, 2022
AvMorten Shou
Polenta är otroligt gott och lättlagat. Servera den krämig med bakade tomater, basilika och parmesan.
Annons
Krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan
Färska tomater, basilika och parmesan matchar polentans mjuka smak perfekt.
4 portioner
Annons
Du behöver:
150 g polentagryn (majsgryn)
Havssalt
Olivolja
50 g smör
50 g parmesan + lite till servering
200 g körsbärstomater
1 knippe färsk basilika
Gör så här:
- Koka majsgrynen i 6 dl vatten i en kastrull på medelvärme i 40 minuter. Rör då och då och tillsätt vid behov mer vatten. Smaka av med salt, olja, smöroch riven parmesan.
- Sätt ugnen på 150° varmluft. Skölj tomater och vänd med lite olja och salt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka dem mjuka i ugnen, 40–45 minuter.
- Servera polentan med de bakade tomaterna, färsk basilika och lite extra riven parmesan på toppen.
Foto: Stine Christiansen
Annons