Krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar
06 sep, 2022
AvPia Andersson
AvLine Holt Nielsen
En riktigt god paj passar till allt! Som denna potatis- och mozzarellapaj, testa att servera den med vegobiffar.
Annons
Krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar
Som gratinerat potatismos fast i en paj – mäktig, krämig och fantastiskt god!
4 portioner
Annons
Du behöver:
150 g kallt smör
250 g vetemjöl
1 ägg
1 nypa salt
1 msk vatten
Fyllning:
400 g mjölig potatis
1 ½ dl vispgrädde
200 g mozzarellabollar
½ knippe salladslök
1 ägg
Salt och peppar
Till servering:
Vegobiffar
Ärtskott
Pesto
Gör så här:
- Skär smöret i tärningar och blanda med mjöl, ägg, salt och vatten till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform (ca 20 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
- Skala och skär potatisen i tärningar och koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen samtidigt som du tillsätter uppvärmd grädde, ¾ av mozzarellan i riven form, finhackad salladslök och ägg. Krydda med salt och peppar.
- Bred ut potatisfyllningen på botten av pajen. Toppa med resten av osten, skuren i tunna skivor. Grädda i ca 20 min. Servera med ärtskott, vegobiffar och pesto.
Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard
Annons