Potatistarte med pesto och parma
27 feb, 2020
AvRedaktionen
Bjud på en enkel och god tarte! Denna variant med potatis, pesto och parma är supergod.
Annons
4 portioner
Du behöver:
250 g potatis
4 naanbröd
Pesto:
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
30 g pinjekärnor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Till servering:
200 g lufttorkad skinka
2 msk svart sesamfrö
Gör så här:
- Koka potatisarna mjuka i lätt saltat vatten.
- Låt kallna och skär sedan i skivor.
- Värm ugnen till 200°.
- Mixa basilika med olja, pinjekärnor, salt och peppar med en minihackare eller stavmixer.
- Bred peston över naanbröden, fördela potatisskivorna över och grädda i ugnen i 10 minuter.
- Lägg lufttorkad skinka över bröden, strö sesamfrö över och servera.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk
LÄS MER:
Tarte flambée med kallrökt lax och citroncrème
Annons