PrinsessSemlan är årets hetaste semla
Ta de två mest populära bakverken och knåda ihop dem till en helt nytt bakverk. Där har du receptet på vad som kan bli årets stora semmelsuccé. För i år har Tössebageriets innovatör Mattias Ljungberg fått konkurrens av Markus Ekelund på Thimons konditori och bageri i Nässjö.
– Egentligen kom jag på idén redan förra året men det var lite väl sent på säsongen. Jag provade att göra några redan förra året faktiskt. Experimenterade lite, men sedan höll jag det för mig själv, säger Markus Ekelund.
Han säger själv att tanken på att kombinera de två populära bakverken bara ”poppade upp i huvudet på honom”.
– Prinsessbakelsen är verkligen den mest säljande och mest populära resten av året. Så jag tänkt att man borde kunna göra något med det.
”Exploderade efter semmelwrapen”
Under onsdagen lanserades den helt nya PrinsessSemlan. Dryga dygnet senare har den redan börjat leva sitt eget liv.
– Personal från andra bagerier har redan tagit efter. Så det är förstås jättekul, säger Markus Ekelund om sin innovation.
Och visst medger han att den där semmelwrapen var en ögonöppnare.
– Det var den som startade allt det här. Att det blev en sådan grej och då började alla tänka till. Man insåg att man kan hitta på något helt nytt och att det kan bli en grej. Efter semmelwrapen har det verkligen exploderat, säger Markus Ekelund.
Hur ska fira den här supersuccén?
– Det får väl bli med en semla, säger Markus Ekelund och skrattar.
Klicka här för att se fler annorlunda semlor >>
Av: Helena Sjögren/Allers.se