Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rågfrallor med russin

10 sep, 2016
AvRedaktionen
Rågfrallor med russin.
Saftiga rågfrallor med en rund sötma från russin. Serveras med fördel tillsammans med salt pålägg, som skinka eller ädelost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

25 stycken bröd

Total baktid: 1 timme och 50 minuter (inklusive jäsning)

Ingredienser:

½ paket (25 g) färsk jäst för söta degar

3 dl kallt vatten

7,5 dl vetemjöl special

1,5 dl fint rågmjöl

2,5 msk mörk sirap

1,5 tsk salt

1 msk smör

2 dl russin. Kan bytas mot samma mängd tranbär, valnötter eller fikon.

Gör så här:

  1. Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom russinen och knåda för hand i 15 minuter eller i maskin. Kör då långsamt i 2 minuter och snabbt i 5 minuter. Blanda i russinen sist.
  2. Låt degen vila i 30 minuter under plast eller bakduk. Ta upp på mjölat bord och dela degen i 25 bitar, forma dem runda. Låt bullarna jäsa på plåt i avstängd ugn med endast lampan tänd i 50 minuter. I rumstemperatur, låt dem jäsa under bakduk i 90 till 120 minuter.
  3. Ta ut bröden och sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sänk värmen till 210 grader när du sätter in brödplåten. Grädda mitt i ugnen i 8 till 10 minuter.
Rågfrallor med russin.
Rågfrallor med russin.

Foto och recept: Kronjäst

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons