Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Enkelt Recept på bananbröd – med bara 3 ingredienser

12 maj, 2021
AvErika Garmelius
enkelt recept på bananbröd
Bananbröd med endast tre ingredienser. Ett perfekt alternativ för dig som vill baka på ett smidigt och enkelt sätt. Bananbrödet kan ätas som en förrätt eller som fikabröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)Brand logo
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

Det här receptet på bananbröd är till för dig som vill baka på ett snabbt, smidigt och enkelt sätt! Bananbrödet går att kombinera till det mesta. En förrätt, som fikabröd eller till soppan med smör på!

enkelt Recept på bananbröd med bara 3 ingredienser

Du behöver:

5 mogna bananer
1 burk kondenserad mjölk
5,5 dl self rising-vetemjöl (vetemjöl som innehåller vetestärkelse och bakpulver)

Så bakar du bananbröd

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg bananerna i en skål och mosa dem med en gaffel.
  3. Addera kondenserad mjölk.
  4. Sikta mjölet över skålen och blanda väl för att skapa en jämn smet. Se till att inga torra fläckar av mjöl finns i skålen.
  5. Häll smeten i en smörad form. Lägg två halva bananer på toppen av smeten.
  6. Grädda i ugn i 60 minuter.
  7. Låt stå i fem minuter och svalna.
  8. Skär upp brödet medans det är varmt och bre på med mycket av smör. Njut av det nybakta brödet!

Foto: Unsplash

Annons