Halloncupcakes med cream cheese-frosting
12 st
Cupcakes
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
frysta eller färska hallon, ca 30 st
Cream cheese-frosting
60 gr smör
100 gr cream cheese
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2–1 msk citronsaft efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°, vanlig ugnsvärme. Vispa rumsvarmt smör och strösocker riktigt krämigt. Vispa ner äggen, ett i sänder, i smörblandningen. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd runt med en slickepott och tillsätt sedan även mjölken.
Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt och klicka ut smet så att botten täcks i alla formar. Lägg i några hallon i varje och täck med smet. Formarna ska vara fyllda till cirka 2/3. Grädda i 200° i 18–20 minuter i mitten av ugnen.
Vispa under tiden rumsvarmt smör och cream cheese fluffigt, tillsätt florsocker vaniljsocker och citronsaft och vispa lite till. Bred eller spritsa ut toppingen och dekorera.
Av: Hanna Söderlund
Foto: Linda Eriksson