My Feldts magiska pionsaft
07 jul, 2023
AvRedaktionen ELLE
Saft på pioner? Självklart! Här är My Feldts magiska recept på pionsaft som du bara måste testa!
Annons
Pionsaft
My Feldt njuter av att göra saft på de praktfulla doftpionerna, det är grejer det.
1 1/2 liter koncentrerad saft
Annons
Du behöver:
Kronblad från 4 stora doftpioner
Finrivet skal från 4 citroner
860 g (ca 8 ½ dl) vatten
860 g (ca 9 ½ dl) strösocker
300 g färskpressad citronsaft (ca 7 citroner)
Gör så här:
- Repa bladen från blommorna. Se till att inga småkryp kommer med i saften, utan släpp ut dem om du hittar några som gått vilse inuti. Lägg bladen i en stor bunke eller en stor kastrull med lock. Tillsätt citronskalet.
- Koka vatten och socker i en annan kastrull tills allt socker har lösts upp och häll det sedan över kronbladen. Häll i citronsaften, rör några varv och täck sedan med lock eller plastfolie. Låt stå och dra i kylskåp i 2–3 dagar beroende på hur mycket smak du vill ha.
- Sila av bladen och tappa upp saften på rena, steriliserade flaskor. Smaken från blommor kan vara skör, så undvik att värma på saften igen. Räkna därför med 1–2 veckors hållbarhet i kylen. Vill du spara saften längre är det bäst att frysa in den.
Recept: My Feldt Foto: Linda Lomelino
Annons