Rosmarinrökt old fashioned
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Bourbon whiskey känns ofta eldig och fyllig i smaken. Därför balanserar sockerlagen ut drinken som ger en rund, djup smak som går utmärkt ihop med rökig rosmarin. Så här gör du rosmarinrökt old fashioned.
Annons
Rosmarinrökt old fashioned
Att smaksätta eller dekorera en drink med rök med hjälp av rökpistoler eller kolsyreis är något vi sett på barer ett tag. Men nu kommer hemmavarianten, inspirerad av att tända rökelse i hemmet där man helt enkelt använder sig av örter för att ge en mustig rökig ton till drinken.
1 drink
Du behöver:
1 ½ cl sockerlag
1 ½ cl sodavatten
4 stänk Angostura bitter
4 cl bourbon whiskey
1 bit apelsinskal
1 rosmarinkvist
Gör så här:
- Häll sockerlag, sodavatten och droppa över angostura i en shaker, rör om. Tillsätt is och whiskey och rör om igen. Ta apelsinskalet och vrid det mellan fingrarna så lite av citrusoljan droppar ner i drinken, rör om.
- Tänd en rosmarinkvist tills den börja ryka, lägg den på ett eldfast underlag. Lägg cocktailglaset över kvisten och låt det fyllas ordentligt med röken. Vänd på glaset, lägg i is och sila upp drinken i glaset, servera genast med apelsinskal och rosmarinkvisten som garnering.
Recept: Sofia Andersson Foto: Stockfood, Inge Skovdal, Columbus Leth
LÄS MER: 5 klassiska Bourbon-drinkar
Annons