Så tar du tillvara på säsongens bästa primörer
Ta tillvara på årets bästa primörer med denna lätta, smakrika meny där trädgårdens stjärnor står i centrum. Börja med att bjuda på små lyxiga cruditéer med färskostkräm. Stekt svamp med majs och mandel som serveras tillsammans med nygrillade flatbröd och grön sparris som med nässlor och citronbervena är två mellanrätter som låter primörerna skina. Vår favorit är såklart allt som har med färskpotatis att göra, här med sina nya smakbästisar ärter och libbsticka. Till efterrätt blir det något nytt och annorlunda – fänkålsgranita med grädde och vinbär.
CRUDITÉER MED FÄRSKOSTSKRÄM
Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.
Till recept>>
STEKT SVAMP MED MAJS, MANDEL OCH GRILLADE FLATBRÖD
Det goda nygräddade brödet blir pricken över i här!
Till recept>>
GRÖN SPARRIS MED NÄSSLOR OCH CITRONVERBENA
Hittar du inte nässlor, öka mängden spenat.
Till recept>>
FÄRSKPOTATIS MED ÄRTER, LIBBSTICKA OCH FLÄDER
Färskpotatisen – denna älskade primör, här med idel trevliga smakkompisar.
Till recept>>
FÄNKÅLSGRANITA MED GRÄDDE OCH VINBÄR
Granita återfinns ofta i mellanakten för att svalka gommen mellan rätterna, men här låter vi den spela huvudrollen i en dessert med gräddig botten.