Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så tar du tillvara på säsongens bästa primörer

11 aug, 2022
AvRedaktionen ELLE
Så tar du tillvara på säsongens bästa primörer
Naturens rika skafferi bjuder på färska, fräscha primörer, fullproppade med smak och nyttigheter. Välj ut några av rätterna eller laga alla och bjud in till skördefest!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Ta tillvara på årets bästa primörer med denna lätta, smakrika meny där trädgårdens stjärnor står i centrum. Börja med att bjuda på små lyxiga cruditéer med färskostkräm. Stekt svamp med majs och mandel som serveras tillsammans med nygrillade flatbröd och grön sparris som med nässlor och citronbervena är två mellanrätter som låter primörerna skina. Vår favorit är såklart allt som har med färskpotatis att göra, här med sina nya smakbästisar ärter och libbsticka. Till efterrätt blir det något nytt och annorlunda – fänkålsgranita med grädde och vinbär.

Annons

CRUDITÉER MED FÄRSKOSTSKRÄM

Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.

Till recept>>

Starta med cruditéer med färskostkräm

STEKT SVAMP MED MAJS, MANDEL OCH GRILLADE FLATBRÖD

Det goda nygräddade brödet blir pricken över i här!

Till recept>>

Annons

GRÖN SPARRIS MED NÄSSLOR OCH CITRONVERBENA

Hittar du inte nässlor, öka mängden spenat.

Till recept>>

Så gör du grön sparris med nässlor och citronverbena

FÄRSKPOTATIS MED ÄRTER, LIBBSTICKA OCH FLÄDER

Färskpotatisen – denna älskade primör, här med idel trevliga smakkompisar.

Till recept>>

FÄNKÅLSGRANITA MED GRÄDDE OCH VINBÄR

Granita återfinns ofta i mellanakten för att svalka gommen mellan rätterna, men här låter vi den spela huvudrollen i en dessert med gräddig botten.

Till recept>>

Till efterrätt blir det fänkålsgranita med grädde och vinbär
Annons