Saftigt äppelbröd med hasselnötter
10 sep, 2019
AvRedaktionen
Bröd som går snabbt och lätt att svänga ihop! Äpplet ger saftighet och sötma.
Annons
1 limpa
Du behöver:
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl sirap
3 1/2 dl filmjölk
1 stort äpple (ca 1 dl rivet)
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 msk neutral olja till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör ihop alla de torra ingredienserna och tillsätt sirap och filmjölk.
- Riv äpplet grovt och rör ner i degen.
- Hacka hasselnötterna grovt och rör ner även dem, men spara några att strö över brödet.
- Olja in en brödform (eller klä med bakplåtspapper) och häll i smeten.
- Strö över hasselnötterna och dekorera ev med några äppelskivor.
- Grädda limpan i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Om brödet börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie så att det inte bränns.
- Lyft ur formen och låt svalna innan du skär upp det.
Av: Anne Wendt/Söderberg Agentur
Foto: Lisa Björner
Annons