Sagolika scones till ditt afternoon tea
12 scones
Tid: 35 minuter
Du behöver:
400 g vetemjöl (plus extra för pudring)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g smör (skuret i kuber)
3 msk strösocker (plus extra för pudring)
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk (3 %) + 5 msk (plus extra för pensling)
2 tsk vitvinsvinäger
1 handfull fina jordgubbar (halverade)
1 liten burk jordgubbsmarmelad
2 påsar maräng (smulad)
2 dl vispad grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 220°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Mosa smöret till små klumpar och blanda med socker.
Blanda 5 msk mjölk med vinäger. Värm all mjölk och vaniljpulver till fingertemperatur. Häll sedan snabbt i mjölblandningen. Knåda ihop degen med händerna försiktigt för att inte överknåda degen. Lägg ut brödet på en mjölad yta och dela upp i 2,5 cm stora bitar. Stansa ut 12 cirklar som är 5 cm i diameter, medan du pudrar över mjöl. Gör om processen med degresterna för att få ut 12 cirklar. Lägg cirklarna på mjölat bakplåtspapper och pensla med mjölk och lite socker. Baka i 12–15 minuter tills de blivit gyllene. För att servera, mosa jordgubbarna försiktigt med sylten och vänd ner marängsmulorna i grädden. Lägg lite jordgubbssylt på varje delad scones, och toppa med marängkräm.
Fler recept till afternoon tea hittar du här >>
Av: Sarah Cook
Foto: Myles New