Sallad med lax, sparris och avokado
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Den här enkla salladen med lax, sparris och avokado får en härlig touch av Asien tack vare den magiska ingefärsdressingen.
Annons
Sallad med lax, sparris och avokado
Soja, sesam och ingefära sätter en asiatisk ton på salladen med rökt lax.
Annons
10 bufféportioner
Du behöver:
1 huvud romansallad
2 knippen grön sparris
4 avokador
400 g varmrökt lax
2 msk rostade sesamfrön, gärna svarta och vita
Ingefärsdressing:
2 tsk finriven färsk ingefära
1 msk strösocker
½ dl japansk soja
3 msk färskpressad limesaft
1 msk rostad sesamolja
Gör så här:
- Gör dressingen först. Blanda ingefära, socker och soja i en skål. Smaka av med limesaft och sesamolja.
- Plocka och skölj salladen. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och kasta. Koka sparrisen i ½ cm kokande vatten under lock i 30 sekunder. Ta upp och skölj i kallt vatten. Dela och kärna ur avokadorna. Tärna köttet. Vänd bitarna i lite limesaft om de inte ska serveras strax.
- Fördela sallad, sparris och avokado på ett fat. Toppa med bitar av varmrökt lax, ingefärsdressing och sesamfrön och servera.
Foto: Lene Samsø
Annons