Spröda salladsblad med räkor och dillkräm
23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Här kommer en greppvänlig variant på den klassiska räkcocktailen – spröda salladsblad fyllda med räkor och dillkräm!
Annons
Spröda salladsblad med räkor och dillkräm
En ny och greppvänlig tolkning av gammal god räkcocktail.
Annons
6 portioner
Du behöver:
1 avokado
4 msk citronsaft
1 tsk flytande honung
2 små huvuden hjärtsallad
300 g nyskalade räkor
Färsk dill
1 tråg krasse
Salt och peppar
Dillkräm:
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
2 msk citronsaft
1 ekologisk citron, rivet skal
2 nävar färsk dill
1 tsk torkad dill
salt och peppar
Till servering:
1 citron
Ev bröd
Gör så här:
- Börja med dillkrämen. Vispa crème fraiche i en skål med elvisp till den tjocknar. Smaka av med senap, citronsaft, finrivet citronskal, hackad dill, salt och peppar. Lägg krämen i en spritspåse.
- Dela avokadon, ta bort kärnan och skär köttet i små tärningar. Vänd dem i citronsaft och honung i en skål. Skölj och slunga salladsbladen, sära dem från varandra och lägg ut på ett fat. Spritsa dillkräm på alla salladsbladen och toppa med avokado och räkor. Pynta med dill och krasse. Servera med citronklyftor och ev bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons