Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spröda salladsblad med räkor och dillkräm

23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på salladsblad med räkor och dillkräm
Columbus Leth
Här kommer en greppvänlig variant på den klassiska räkcocktailen – spröda salladsblad fyllda med räkor och dillkräm!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Spröda salladsblad med räkor och dillkräm

En ny och greppvänlig tolkning av gammal god räkcocktail.

Bjud på salladsblad med räkor och dillkräm till fördrinken
Columbus Leth
Annons

6 portioner

Du behöver:

1 avokado
4 msk citronsaft
1 tsk flytande honung
2 små huvuden hjärtsallad
300 g nyskalade räkor
Färsk dill
1 tråg krasse
Salt och peppar

Dillkräm:

2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
2 msk citronsaft
1 ekologisk citron, rivet skal
2 nävar färsk dill
1 tsk torkad dill
salt och peppar

Till servering:

1 citron
Ev bröd

Gör så här:

  1. Börja med dillkrämen. Vispa crème fraiche i en skål med elvisp till den tjocknar. Smaka av med senap, citronsaft, finrivet citronskal, hackad dill, salt och peppar. Lägg krämen i en spritspåse.
  2. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär köttet i små tärningar. Vänd dem i citronsaft och honung i en skål. Skölj och slunga salladsbladen, sära dem från varandra och lägg ut på ett fat. Spritsa dillkräm på alla salladsbladen och toppa med avokado och räkor. Pynta med dill och krasse. Servera med citronklyftor och ev bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons